IPhone NameDrop -ominaisuus ei ole turvallisuusriski

iPhone NameDrop -ominaisuus ei ole turvallisuusriski

NameDrop iOS 17:ssä
Näetkö tuon "Jaa"-painikkeen? Se on tärkeää.
Kuva: Applen tuki

Vanhempia on virheellisesti varoitettu, että heidän on poistettava nopeasti iOS 17:n NameDrop-ominaisuus käytöstä lastensa iPhoneissa. Varoitukset väittävät, että se saa laitteet lähettämään yhteystietonsa kaikille lähellä oleville.

Tämä ei yksinkertaisesti ole totta.

NameDrop on turvallinen ja kätevä

Applen toimitusjohtaja Tim Cook ja muut johtajat ovat sanoneet monta kertaa, että he uskovat "yksityisyys on perusihmisoikeus.” Tämä ei ole yritys, joka aio luoda ominaisuutta, joka saa iPhonet jakamaan käyttäjien yhteystiedot kaikille ja muille.

Tästä huolimatta, varoitukset katoavat että iOS 17:n uusi AirDrop-ominaisuus nimeltä NameDrop saa iPhonen lähettämään yhteystiedot minkä tahansa toinen iPhone, joka on tuotu lähelle. Tämä on väärin.

Onko totta että NameDrop tekee yhteystietojen jakamisesta helppoa iPhonen välillä. Ja se on (melkein) yhtä helppoa kuin kahden laitteen tuominen lähelle toisiaan. Tietosuojavaroituksissa ei kuitenkaan oteta huomioon sitä, että tietojen siirtäminen edellyttää, että käyttäjä hyväksyy vaihdon. Käyttäjän tulee painaa "Jaa" -painiketta, jotta tiedonsiirto tapahtuu. Ja toisen on suostuttava vastaanottamaan se.

Älä oikein usko hypeä

NameDrop ei ole aivan näin helppoa.
NameDrop on helppo, mutta ei automaattinen.
Valokuva: Apple

Kun julkaisimme NameDropin kesäkuun aikana WWDC23-puheenvuoro, Applen ohjelmistotekniikan johtaja Craig Federighi mainosti ominaisuuden helppokäyttöisyyttä. "Tänään joko annat puhelimesi heille tai toinen sanelee tietosi, kun taas toinen kirjoittaa niitä", Federighi sanoi. "Nyt on parempi tapa. Nyt voit vain tuoda puhelimesi lähelle toisiaan."

Ehkä hyvää tarkoittavat, mutta harhaanjohtavat varoitukset perustuvat tällaisiin kommentteihin. Suuret, ilmavat ilmoitukset juhlateltan ominaisuuksista eivät sisällä pikkujuttuja, kuten "ja sitten hyväksy siirto".

Mutta Applen ohjeet ominaisuuden käyttöön Jos haluat siirtää yhteystietoja langattomasti, ilmoita, että käyttäjän on "valittava jakaa yhteystietokorttisi ja vastaanottaa toisen henkilön".

Ehkä poistat NameDropin käytöstä kuitenkin?

Jos et usko käyttäväsi NameDropia ja haluat olla täysin varma, ettet voi vahingossa lähettää yhteystietojasi tuntemattomalle, ominaisuuden poistaminen käytöstä on helppoa. Voit tehdä saman myös lastesi puhelimilla, jos haluat olla erityisen turvallinen.

Näin voit poistaa NameDropin käytöstä. Siirry iPhonellasi osoitteeseen asetukset -> Kenraali -> Pudottaa lentokoneesta. Otsikon alla Aloita jakaminen, sammuta vieressä oleva vaihtokytkin Laitteiden yhdistäminen. Siinä se – olet valmis.

Katso lisätietoja Apple-tuen videosta osoitteessa miten NameDropia käytetään.

Viimeisin blogiviesti

Hanki ensimmäinen Keychronin tyylikäs uusi mekaaninen K7 -näppäimistö
October 21, 2021

Alkaen Macin kulttiAsettaa artikkeleitaTiedämme, että Keychronin mekaaniset näppäimistöt ovat suosittuja Mac -käyttäjien keskuudessa. Yhtiön tyylik...

| Macin kultti
October 21, 2021

Suojakotelo yhdistää 2021 Siri Remote -laitteen AirTagilla, joten et voi menettää sitäEnnen kuin Siri Remote katoaa, varmista, että voit seurata si...

| Macin kultti
October 21, 2021

Nämä "luokan A" iPhone 6s, iPhone 7 refurbs ovat varastaa vain 99,99 dollaristaLaita omasi ennen kuin kaikki ovat poissa!Kuva: Ste Smith/Cult of Ma...