Как да предпазите неактивния си акаунт в Google от изтриване

Google планира да изчисти старите акаунти от декември. Можете обаче да поддържате акаунта си в Google активен и да предотвратите изтриването му. Имате време до първия ден на декември да запазите всички неактивни акаунти в Google.

Какво се изчиства? Всеки акаунт в Google, който е бил неактивен в продължение на две години. Ако сте получили имейл за спящ акаунт, знаете със сигурност, че трябва да предприемете действия. Това обаче не е безупречно. Ако вашият спящ акаунт няма настроен имейл за възстановяване, никога няма да бъдете уведомени.

Ако имате куп алтернативни, резервни акаунти в Google - както много правят - ето какво трябва да направите.

Как да запазите акаунта си в Google активен от изтриване

Google обяви през май, че неактивните акаунти ще бъдат изтривани от декември. Според публикацията в блога на компанията, „Ако акаунт в Google не е бил използван или влизан в него поне 2 години, може да изтрием акаунта и неговото съдържание — включително съдържание в Google Workspace (Gmail, Документи, Диск, Meet, Календар) и Google Снимки.”

Този процес ще започне с акаунти, които са били създадени и никога не са използвани.

Само лични акаунти ще бъдат изтрити. Организации като училища и фирми (всички управлявани акаунти) няма да бъдат засегнати. Всеки акаунт, който има активен абонамент, или всички качени видеоклипове в YouTube също няма да бъдат изтрити, тъй като те се считат за валидни дейности в акаунта.

Съдържание:

  1. Отворете прозорец за частно сърфиране
  2. Влезте в стария си акаунт в Google
  3. Уверете се, че имате зададен имейл за възстановяване

1. Отворете прозорец за частно сърфиране

За да предпазите акаунта си в Google от изтриване, всичко, което трябва да направите, е да влезете в стария си акаунт. За да направите това с по-стар, застрашен акаунт, препоръчвам да отворите нов раздел за частно сърфиране, така че вашите редовни влизания в Google да не бъдат засегнати. В Safari, Chrome, Edge и други браузъри, базирани на Chrome, натиснете Shift-Command-N (⇧⌘N). Във Firefox, това е Shift-Command-P.

Аз също препоръчвам използване на различни Safari профили за различните ви акаунти.

2. Влезте в стария си акаунт в Google

В новия прозорец на частния браузър отидете на accounts.google.com и влезте в акаунта в Google за изтриване.

Това е всичко, което трябва да направите! Вашият акаунт ще получи нов живот.

3. Уверете се, че имате зададен имейл за възстановяване

Докато сте в прашния си стар акаунт в Google, не забравяйте да добавите основния си имейл акаунт като имейл за възстановяване. По този начин ще получите известие по имейл за акаунта, който редовно проверявате, ако някой вторичен акаунт се появи за изтриване поради неактивност.

Щракнете върху тази връзка, за да отворите имейл настройките на профила си в Google. Уверете се, че вашият основен имейл адрес е посочен под Имейл за възстановяване.

Последна публикация в блога

Как да гледате голямата беседа на Apple Gather Round на живо на септември 12
October 21, 2021

На Apple най -голямото събитие на 2018 г. е само след ден. Очакваме дълъг списък от вълнуващи съобщения, включително нова гама iPhone, ъпгрейди за ...

DotEPUB е най -добрият начин за запазване и анотиране на уебсайтове в iBooks
October 21, 2021

В постоянното си търсене на начин за запазване и анотиране на уеб страници, както правех с Instapaper преди него прекъсна достъпа до Европа вместо ...

| Култът към Mac
October 21, 2021

AirPods Max: Новите слушалки за уши на Apple изглеждат фантастично, но много скъпиAirPods Max, първите слушалки над ушите, продавани под марката Ap...