Как да споделите състоянието си на фокус с избрани контакти в iOS и iPadOS 15

Как да споделите състоянието си на фокус с избрани контакти в iOS и iPadOS 15

Как да споделите състоянието на фокус
Уведомете другите, когато известията ви са деактивирани.
Изображение: Килиан Бел/Култът на Mac

Вече е възможно да споделяте състоянието на фокуса си с избрани контакти най -късно iOS и iPadOS 15 разработчици бета версии. Ето как избирате кой вижда, че известията ви са деактивирани, докато сте заети.

Фокусът е нова функция в iOS и iPadOS 15, която ви позволява да създавате определени профили за известия. Можете да имате един за работа, един за игра, един за сън и други - всеки със своите предпочитания за известия.

Вашите режими на фокусиране могат да се задействат автоматично, ако искате, и сега можете да решите кой ще вижда, когато сте активирали фокусирането.

Как да споделяте състоянието на фокус в iOS и iPadOS 15

За да споделите състоянието на фокуса си с отделни контакти, използвайки метода по -долу, първо трябва да използвате iOS или iPadOS 15 beta 3 или по -нова версия. Но също така ще ви покажем друг метод, който работи във всички версии на iOS или iPadOS 15.

След като стартирате третата бета версия, изпълнете следните стъпки:

  1. Отвори Съобщения приложение.
  2. Намерете и изберете разговор с човека, с когото искате да споделите състоянието си на фокус. Започнете нов разговор, ако е необходимо.
  3. Докоснете изображението на човека в горната част на екрана.
  4. Докоснете Споделяне на състоянието на фокуса да активирате.
Как да споделите състоянието на фокус
Споделете статуса си на фокус с когото и да свържете.
Изображение: Килиан Бел/Култът на Mac

Толкова е просто. Вашият контакт вече ще вижда, когато сте активирали режима на фокусиране, така че те няма да мислят, че игнорирате съобщенията им, когато всъщност просто не получавате известия, защото сте заети.

Като алтернатива можете да изберете с кого да споделите статуса си на фокус настройка на нов режим на фокусиране. Ще бъдете подканени да изберете контакти - любимите ви се показват по подразбиране - кой може да види кога известията ви са блокирани.

Или можете да промените предпочитанията за споделяне на състоянието на фокус, след като създадете режим на фокусиране, като изпълните следните стъпки:

  1. Отвори Настройки приложение.
  2. Докоснете Съсредоточете се.
  3. Изберете режима на фокусиране, който искате да промените.
  4. Докоснете Хора и контактите, с които искате да споделите състоянието си. Също така се уверете, че споделянето е активирано под Състояние на фокуса.
Как да споделите състоянието на фокус
Можете също да споделите състоянието си на фокус от раздела Фокус в Настройки.
Изображение: Килиан Бел/Култът на Mac

iOS и iPadOS 15 излизат тази есен

iOS и iPadOS 15 са планирани за публични дебюти тази есен и те ще бъдат свободни за изтегляне на всички съвместими устройства. Ако не искате да чакате, можете вземете в ръцете си публичните бета версии сега.

Последна публикация в блога

Професионален съвет: Как да скриете снимки в библиотеката си за снимки на iPhone
October 21, 2021

Професионален съвет: Как да скриете снимки в библиотеката си за снимки на iPhoneЛесно е да скриете снимките си в iOS - и също толкова лесно да ги н...

| Култът към Mac
September 11, 2021

Жертвата проследи предполагаемия си убиец с приложението Find My iPhoneНамерете приложението My iPhone в новините.Снимка: Джим Меритеу/Култът към M...

| Култът към Mac
September 11, 2021

Apple силно ограничава проследяването в мрежатаМрежата може да бъде страшно място.Снимка: Juanjo Menta/Pexels CCЕкипът, който разработва WebKit за ...